Başlangıç > nasibilerin kaynakları > el-Elbani “Sahiheyn’in ancak sahih hadislerden oluştuğunu söylemek cehalet ve taassuptur”

el-Elbani “Sahiheyn’in ancak sahih hadislerden oluştuğunu söylemek cehalet ve taassuptur”

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bilindiği gibi ehli sünnet kardeşlerimiz ve nasibiler imamları Buharinin telif ettiği “es-Sahih” adlı hadis kitabının sadece sahih hadislerden oluştuğunu idda etmektedirler. fakat bizzat kendi alimleri bunun böyle olmadığını, “es-Sahih”te zayıf hadislerin bulunduğunu araştırmalar sonucu itiraf etmişlerdir. nasibilerin son devir imamları, Allame, imam, muhaddis dedikleri Şeyh el-Elbani konu hakkında şunları söylüyor:

resimde gördüğünüz nasibi şeyhlerinden el-Elbani’nin telif ettiği “Silsiletu ahadis es-Sahiha” adlı kitabının 1-ci cildinin 93-cü sayfasıdır. işaretlenmiş yerde el Elbani aynen şunları söylüyor:

فأقول : هذا الشذوذ في هذا الحديث
مثال من عشرات الأمثلة التي تدل على جهل بعض الناشئين الذي يتعصبون لـ ” صحيح
البخاري ” ، و كذا لـ ” صحيح مسلم ” تعصبا أعمى ، و يقطعون بأن كل ما فيهما
صحيح
diyorum ki, bu hadisteki şazzlar onlarca örneklerden sadece birisidir. öyle ki, bu örnekler “Sahihi Buhari” ve “Sahihi Müslim” hakkında taassup sahihi olan ve her ikisinin sadece sahih hadislerden oluştuğunu söyleyenlerin cehaletine dalalet ediyor.

el-Elbani, “Silsiletu ahadis es-Sahiha”, 1/93

el-Elbaninin sözleri gayet açık, Buhari ile Müslimin telif ettikleri “es-Sahih” adlı 2 kitabın sadece sahih hadislerden oluştuğunu söyleyenlerin cahil olduğunu söylüyor.

Kategoriler:nasibilerin kaynakları Etiketler:
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın