Başlangıç > nasibi akidesi > ez-Zehebi: “Ebu Cafer el-Bakır ilmi derecede ibni Kesir, Ebu Zinad, Rabia ve ibni Şihab seviyesine ulaşamaz”

ez-Zehebi: “Ebu Cafer el-Bakır ilmi derecede ibni Kesir, Ebu Zinad, Rabia ve ibni Şihab seviyesine ulaşamaz”

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

nasibilerin kendi kaynakları ışığında hem İslam hakikatlerini, Ehli Beyt a.s’ın velayetini aktarmaya ve hemde aynı zamanda nasibiler Ehli Beyt a.s’a kinlerini aktarmaya devam ediyoruz. tabiri caizse kendi kaynakları ile kendilerini yıkıyoruz, zira kendi kaynakları Ehli Beyt a.s velayetinin Kuran ve Sünneti Nebevi s.a.a’den kaynaklandığını söylediği halde kendileri Ehli Beyt a.s’a kin beslediklerini beyan etmektedirler. işte nasibi taifesinin hadis ve rical ilminde otorite sayılan alimlerinden ez-Zehebi’nin imam Bakır a.s’ın ilmi hakkındaki çirkin ifadeleri:

resimde gördüğünüz nasibilerin rical, tarih ve hadis alanında ünlü imamları ez-Zehebi’nin “Siyer” adlı rical kitabıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

أبو جعفر الباقر (ع) هو السيد الإمام، أبو جعفر محمد بن علي بن الحسين بن علي، العلوي الفاطمي، المدني
Ebu Cafer el-Bakır: o Seyyid imam Ebu Cafer Muhammed b. Ali b. Hüseyin b. Ali el-Alevi el-Fatimi el-Medeni’dir.

ولقد كان أبو جعفر إماما، مجتهدا، تاليا لكتاب الله، كبير الشأن، ولكن لا يبلغ في القرآن درجة ابن كثير ونحوه، ولا في الفقه درجة أبي الزناد، وربيعة; ولا في الحفظ ومعرفة السنن درجة قتادة وابن شهاب
Ebu Cafer imam ve müçtehiddir, Allah’ın kitabını çok okurdu fakat Kuran ilimlerinde ibni Kesir’in seviyesine; fıkıhta Ebu Zinad ve Rabia’nın seviyesine; hafıza, marifet ve sünnet konusunda ibni Şihab’ın seviyesine yetişemez.

ez-Zehebi, “Siyer”, 4/403-404

bu necis nasibi’nin imam Bakır a.s’ı kimlerle mükayese ettiğine bakın. oysa Nebi s.a.a buyurmuştur ki:

انى تارك فيكم خليفتين كتاب الله حبل ممدود ما بين السماء والأرض أو ما بين السماء إلى الأرض وعترتي أهل بيتي وإنهما لن يتفرقا حتى يردا على الحوض
Şüphesiz ben, sizler için yerime geçecek iki halife bıraktım. Yerle semanın arasında uzatılmış sağlam bir ip olan Allah’ın kitabı ve İtretim Ehli beytim. Bu ikisi Havz başında bana kavuşuncaya kadar asla birbirinden ayrılmayacaklardır.

kaynak: Sakaleyn hadisi

peki nasibi’nin imam Bakır a.s’ı kıyasladığı ibni Kesir, ibni Şihab ve benzerleri kimdir? ibni Kesir meşhur nasibi ibni Teymiyyenin öğrencisi, ibni Şihab ise Emevi saray mollasıdır. işte onların sözünü ettikleri sözde “Ehli Beyt a.s sevgisi” budur başka bir şey değil.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın